ten artykuł jest dostępny w wersji polski włoski

Galup 100 lat słodkości

100 lat historii 100 lat marki Galup to 100 lat tradycyjnych wypieków o specjalnych recepturach, które dały początek wyjątkowej historii. Historii, która zaczęła się w 1922 roku w małej cukierni w Pinerolo w Piemoncie. To właśnie wtedy powstały...

Najdroższy Krakowie!

Niemałym zuchwalstwem jest odważyć się opisywać miasta. Miasta mają wielorakie oblicza, wiele nastrojów, tysiące kierunków, wielobarwny zbiór zamiarów, mroczne i jasne tajemnice. Miasta ukrywają i odsłaniają wiele rzeczy, każde jest jednością, każde jest wielością, każde ma więcej czasu...

Beza w kubeczku

Składniki dla 4 osób: Beza: 150 g białka w temperaturze pokojowej, lepiej jeśli jajko ma już kilka dni 300 g cukru Zawartość kubeczków: 250 ml di świeżej śmietany do ubicia 2 łyżki cukru szczypta mielonej wanilii ulubione owoce leśne Przygotowanie: Najpierw zrób bezę. Lepiej, jeśli...

Z wyspy Nuragów nad Wisłę – historia Stowarzyszenia Sardyńczyków Shardana

Jak mawiał Arystoteles człowiek jest zwierzęciem społecznym; z tego powodu w epoce skrajnej polaryzacji i gloryfikacji ego stowarzyszenia stawiają „my” przed „ja”, wspólny interes nad korzyść osobistą. Powodów, które mogą popchnąć do utworzenia wspólnoty jest nieskończenie...

Świeżo wydane

Maurizio Carucci „Respiro” Niech was nie zwiedzie, że to muzyka lekka, przyjemna i nie za bardzo zobowiązująca. Pod powierzchnią słońca kryje się bowiem wielki dramat. Wszystko zaczęło się w zeszłe lato, kiedy Maurizio przyznał się, że był bliski samobójstwa. Załamanie, uzależnienie...

ten artykuł jest dostępny w wersji polski włoski