Home » Attualità » XV Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej „Arte Culinaria Italiana”

XV Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej „Arte Culinaria Italiana”

XV Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej „Arte Culinaria Italiana”
13-15 marca 2020 roku
Słoneczny Zdrój Hotel Medical SPA & Wellness Busko -Zdrój

Konkurs odbędzie się w dniach 13-15 marca 2020 roku:
 13 marca 2020 roku o godzinie 20:00 w Hotelu Słoneczny Zdrój Medical SPA &Wellness – odprawa ekip startujących z Jury – sala konferencyjna Buska
 14 marca 2020 roku o godzinie 8:30 oficjalne rozpoczęcie konkursu w Restauracji Ponidzie w Hotelu Słoneczny Zdrój Medical SPA &
Wellness
 14 marca 2020 roku od godziny 9:00 do godziny 16:00 w Restauracji Ponidzie w Hotelu Słoneczny Zdrój Medical SPA & Wellness –
zmagania konkursowe.

Celem głównym konkursu jest wykazanie się znajomością w przygotowaniu dań kuchni włoskiej :

  • pierwszego dania konkursowego – makaron marki Perino,
  • drugiego dania konkursowego – danie mięsne – polędwica Wellington z wykorzystaniem polędwicy wołowej marki Sokołów
  • trzeciego dania konkursowego – deseru z wykorzystaniem płynnej bazy deserowej marki Debic oraz z wykorzystaniem innych dowolnych produktów włoskich zachowując zasady kulinarne obowiązujące w kuchni włoskiej.

W konkursie może uczestniczyć 12 ekip kucharzy w składzie dwuosobowym.
Uczestnikami konkursu mogą być kucharze pracujący aktualnie w zawodzie bez względu na zajmowane stanowisko i wiek. Bardzo mile widziane będą ekipy z udziałem kobiet. Ekipa reprezentuje macierzysty zakład pracy tj. restauracje i restauracje hotelowe. Wszyscy uczestnicy konkursu muszą pracować zgodnie ze swoimi kwalifikacjami w zakładach gastronomicznych, które dokonały zgłoszenia, aż do momentu rozstrzygnięcia konkursu.

Wszystkie zgłoszenia należy przesyłać nie później niż do dnia 07 lutego (piątek) 2020 roku na adres e-mail : konkurs@giancarlo.pl DW : szulba@tlen.pl .
Zgłoszenie należy przesyłać na druku zgłoszeniowym wraz z opisem technologicznym oraz wyraźnym zdjęciem wykonanych potraw (wersje
edycyjne typu AI, PSD, CDR, PDF lub popularne JPG w dużej rozdzielczości).

Formularz ze zgłoszeniem uczestnictwa należy wypełnić tak, aby zawierał czytelne imię i nazwisko wraz z numerem telefonu i mailem,
pełna nazwę zakładu zgłaszającego swojego uczestnika oraz wszystkie wymagane dane w zgłoszeniu. Wraz ze zgłoszeniem należy dokonać akceptacji treści niniejszego regulaminu. Druk zgłoszenia dostępny jest na stronach patronów internetowych : www.newsgastro.pl , www.papaja.pl, www.gastrona.pl, www.kucharze.pl

Nagrody:

Jury Profesjonalne przyzna I, II i III miejsce na podstawie łącznej ilości punktów za które zostaną przekazane nagrody m.in.:
I miejsce: Puchar Konkursowy fundatora marki Kapitan Pirat, Puchar Stowarzyszenia Kucharzy Polskich, medal Ogólnopolskiego
Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, zaproszenie do udziału w Tagach Bellavita Expo Warsaw 2020 -live cooking, Global Zestaw Szefa Kuchni- 7 stalowych noży ufundowany przez firmę Perino, voucher od firmy Prymat na kwotę 1000 zł, upominki od firmy Alva, upominki od firmy Monini, upominki od firmy Sokołów
II miejsce: Puchar Konkursowy fundatora marki Kapitan Pirat, medal Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, zaproszenie do
udziału w Tagach Bellavita Expo Warsaw 2020 -live cooking, Tamahagane Tsubame Black Zestaw 2 noży ufundowany przez firmę Perino, voucher od firmy Prymat na kwotę 800 zł, , upominki od firmy Alva, upominki od firmy Monini, upominki od firmy Sokołów
III miejsce: Puchar Konkursowy fundatora marki Kapitan Pirat, medal Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, zaproszenie do
udziału w Targach Bellavita Expo Warsaw 2020 -live cooking, Nagomi Maru Zestaw 2 noży Santoku i uniwersalny ufundowany przez firmę
Perino, voucher od firmy Prymat na kwotę 500 zł, , upominki od firmy Alva, upominki od firmy Monini, upominki od firmy Sokołów

Aktualizacje informacji konkursowych oraz program imprezy będą
opublikowane na FP konkursowym : www.facebook.com/arteculinariaitalianapl/

Regulamin_profesjonalisci_2020
Arte Culinaria Oświadczenie
DESER- receptura 2020
MAKARON- receptura 2020

Tags