GAZZETTA ITALIA 96 (grudzień 2022 – styczeń 2023)

0
93

Biało-czerwone płatki lecą od starożytnej sardyńskiej tradycji na okładkę nowej Gazzetta Italia.

Wydanie, które rozpoczyna się od odkrycia pięknego Cagliari, a następnie, przechodząc przez świąteczny Mediolan, prowadzi przez ciekawą sekwencję tematów, m.in. o znaczeniu odżywiania jako mindful eating, a także o osobowościach, takich jak polska dziennikarka Urszula Rzepak, która opowiada o tym, co to znaczy być sommelierem oliwnym, czy Stefano Lavarini trener reprezentacji Polski w siatkówce.

Dwie rewolucyjne pisarki zagłębiają się w tematykę kobiecości, podczas gdy kolejny artykuł pozwoli nam odkryć nieoczekiwane połączenia między Włochami, Polską i Norwegią poprzez artystę Edvarda Muncha.

A potem w Gazzettcie znajdziecie jak zwykle historię, komiks, design, kuchnię, etymologię, olejki eteryczne, kino, motoryzację, a nawet relację z sukcesu I Kongresu dla Nauczycieli Języka Włoskiego. Zatem, jak zawsze biegnijcie do Empiku po swój egzemplarz Gazzetta Italia, czytajcie go online lub zamówcie wysyłkę do domu! Wszystkie szczegóły na gazzettaitalia.pl