Natalia Messina, pierwsza Polka z tytułem magistra enologii. Absolwentka Wydziału Farmacji Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie i Studiów Enologicznych na Uniwersytecie we Florencji i w Turynie, badaczka naukowa Uniwersytetu w Mediolanie. Założycielka własnej marki kosmetycznej “Vitigna SkinLove”, opartej na składnikach pozyskiwanych z winorośli. Od 2015 roku mieszka w Como, we Włoszech.
Jakie wina pija magister nauki o winie?
Latem uwielbiam wino na bazie mało popularnego szczepu Timorasso. Prawie wyginął, na szczęście odradza...
Com.It.Es. Polska zorganizowało pierwszą edycję Italian Pizza Championship (Włoskich Mistrzostw Pizzy) w Polsce pod patronatem Ambasady Włoch w Warszawie...
Klasyczne biało-czerwone obrusy w kratkę, fotografie wielkich aktorów i piosenkarzy, pocztówki z lat 20. XX wieku wysyłane przez pradziadków z wakacji we Włoszech, weneckie maski i butelki z Sardynii, ale przede wszystkim serdeczna gościnność i autentyczność włoskiej kuchni. Tak wita swoich gości restauracja Maristella, prowadzona przez Tadeusza i szefową...
Natalia Messina, pierwsza Polka z tytułem magistra enologii. Absolwentka Wydziału Farmacji Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie i Studiów Enologicznych na Uniwersytecie we Florencji i w Turynie, badaczka naukowa Uniwersytetu w Mediolanie. Założycielka własnej marki kosmetycznej “Vitigna SkinLove”, opartej na składnikach pozyskiwanych z winorośli. Od 2015 roku mieszka w Como, we...