GALVANINA: Intensywne smaki, duch bio, wyjątkowy włoski styl

0
65

ten artykuł jest dostępny w wersji włoski polski

Włoska historia stworzona z autentyczności i trwałych wartości

Wiek historii, która zaczyna się od rzemieślniczego procesu butelkowania wody mineralnej pochodzącej ze źródła Galvanina, usytuowanego na zielonym wzgórzu Paradiso w Rimini, gdzie niegdyś znajdowały się termy romańskie. Galvanina z czasem przekształciła się w działalność  przemysłową, zachowując jednocześnie dbałość o każdy szczegół od pomysłu po produkcję napojów bio. Dzisiaj Galvanina funkcjonuje na ponad pięćdziesięciu rynkach międzynarodowych i produkuje napoje najwyższej jakości, od 30 lat propagując z sukcesem włoską tradycję na świecie.

Tradycja i innowacja kluczem do sukcesu

Historia Galvaniny charakteryzuje się nieustannym poszukiwaniem doskonałości, co widać w dbałości o jakość składników, wybieranych i przetwarzanych z wielką starannością. Potwierdza to również kreatywność w wykorzystaniu tradycyjnych receptur w innowacyjny sposób, a także wrażliwość estetyczna widoczna w niepowtarzalnym designie butelki z wytłoczonym wzorem marki. Napoje Galvanina są efektem wielkiej staranności, pasji i wiedzy, nic nie jest pozostawione przypadkowi.

Jedność jakości i smaku

Kombinacja smaku i jakości jest święta, „ponieważ my w Gavalninie lubimy poszukiwać idealnych walorów smakowych, które uszczęśliwią naszych klientów. To rytuał, który jest częścią tożsamości marki”, podkreśla dyrektor generalny Galvaniny, Fabio Pesiri. Zapach i smak naszych cytrusów: pomarańczy, limonki i mandarynki dosłownie eksplodują w ustach, dając podniebieniu intensywne i długotrwałe wrażenia smakowe zdolne do przeniesienia klienta w klimat i smaki południowych Włoch.

Marka wielokrotnie nagradzana

Wyjątkowość i jakość napojów Galvanina jest doceniana na świecie, o czym świadczą rozmaite wyróżnienia międzynarodowe w Europie i Stanach Zjednoczonych, do których zaliczyć możemy te przyznane bezpośrednio przez klientów: „Smak roku” we Francji i w Wielkiej Brytanii oraz inne nagrody takie jak Sofy award w Nowym Jorku i sześć złotych medali dla linii toników i napojów mieszanych otrzymanych w Londynie w 2021 roku. Jakość i smak napojów Galvanina jest zazwyczaj określana za pomocą ślepego testu przed międzynarodowym jury. Jednak to, co liczy się naprawdę, to codzienna reakcja, jaką otrzymujemy od klientów w odniesieniu do smaku, słodyczy oraz niepowtarzalnego charakteru napojów, które zachowują się w pamięci smakowej.

Partner strategiczny dla lokali gastronomicznych

Galvanina jest wyjątkowa i dodaje wyjątkowości innym. Przede wszystkim włoskim lokalom, które chcą zaoferować autentyczne smaki, włoski styl i charakter, Galvanina jest dla nich idealnym partnerem biznesowym. Napoje, które mogą być serwowane bez dodatków lub dostosowane do stylu lokalu poprzez sposób podania. Wszystkie można mieszać z alkoholami, tworząc klasyczny koktajl lub koktajl Singature. Osoby, które nie przepadają za alkoholem mogą przygotować mieszany koktajl bezalkoholowy, dodając plasterki owoców lub świeżych cytrusów do zmieszanych wcześniej napojów Galvanina. Gamę koktajli i przepisy możliwe do zrealizowania, dzięki niezwykłej wszechstronności napojów Galvanina, zamieszczono na stronie internetowej marki.

Bogata gama wielu doświadczeń smakowych

Od napojów na bazie owoców tworzonych z sokiem i miąższem cytrusów, po bezalkoholowe klasyki włoskiej i anglosaskiej tradycji i herbaty na zimno. Napoje Galvanina wyróżnia: pełnia smaku, niepowtarzalna szklana butelka z wytłoczonym wzorem marki i certyfikat jakości ekologicznej. Galvanina jest synonimem napojów premium.

W linii napojów na bazie owoców do klasycznych smaków pomarańczy, czerwonej pomarańczy, cytryny, mandarynki, czerwonego grejpfruta, dołączyły granat, mandarynka z opuncją figową oraz czerwona pomarańcza z borówką.

Linia Bio Napojów Bezalkoholowych „Wielkie klasyki” jest hołdem dla najlepszej włoskiej tradycji: Chinotto, smak pokolenia „Dolce Vita”, produkowany na bazie naparu z owocu gorzkiej pomarańczy Chinotto i ekstraktu z gorzkich ziół; Ginger idealny do przyrządzenia klasycznego aperitifu włoskiego; Gassosa, powstała na bazie przepisu z początku XX w., słynna w latach 50.; i w końcu Cedrata, orzeźwiający napój przyrządzony z aromatów pochodzących z cedru kalabryjskiego.

W hołdzie dla tradycji anglosaskiej stworzyliśmy również: Tonik z ekstraktem z chinowca; Ginger Ale wymyślony przez Anglików w czasach kolonizacji Indii oraz Ginger Beer powstały w osiemnastowiecznej Anglii, który Galvanina przyrządza według wyjątkowej receptury docenianej również przez specjalistów miksologii.

tłumaczenie pl: Julia Dąblewska

ten artykuł jest dostępny w wersji włoski polski