La Belle Aurore, Najsłodsza i najbardziej fantazyjna cukierna kreatywna made in Italy

0
1016

ten artykuł jest dostępny w wersji polski włoski

Kto nigdy nie widział ich produktόw, nie uwierzy, lecz mogę was zapewnić, iż ich słodkości nie przypominają żadnego do tej pory znanego wam wytworu cukierniczego. To prawdziwe dzieła sztuki – najpierw uczta dla oka, a dopiero potem dla podniebienia. Ich torty są jedyne w swoim rodzaju, idealne na każdą okazję w każdym wieku: na urodziny czy ślub! La Belle Aurore powstały w tym roku w Rzymie jako wynik genialnego pomysłu trzech przyjaciόł: Aurory Bonafede, malarki i rzeźbiarki, absolwentki Akademii Sztuk Pięknych, Massimiliana D’Orso, złotnika z dyplomem Instytutu sztuki, którego wielką pasją są ciasta oraz Cristiny Bonafede, projektantki wnętrz i florystki, ekspertki od dobrego gustu i poczucia humoru. Dwie siostry i jeden mężczyzna – trio, ktόremu nie można zarzucić braku wyobraźni… Posłuchajmy, co sami o sobie mόwią…

Aurora, Cristina, Massimiliano, nadszedł moment prawdy… Kto z was jako pierwszy wpadł na pomysł stworzenia cukierni plus chic du monde?

Aurora: „Cristina, już od lat szukała upustu dla swojej wyobraźni… Poza tym chciałabym wyjaśnić, iż my nie mamy zwykłej cukierni, pracujemy na zamόwinie, a Cake Designer nie jest zwykłym cukiernikiem. Cake Design to pewien rodzaj filozofii i przejaw sztuki, w ktόrych nasze słodkie zachcianki przybierają rόżne fantazyjne formy”.

Ile czasu zajmuje przygotowanie tak wyszukanego tortu i jak dzielicie się obowiązkami, kto projektuje, kto kucharzy, kto organizuje sesje fotograficzne etc.?

Cristina: „Stanowimy zgrany team, przez co zbliżamy się do perfekcji. Każdy z nas uzupełnia pracę tego drugiego. Aurora zajmuje się modelingiem, Massimo dba o strukturę wewnętrzną tortόw i tym podobne, a ja dopieszczam całość, oceniając jej przystępność z typową dla mnie drobiazgowością”.

Aurora: „Zdjęciami zajmuje się Cristina, lecz podkreślam, każdy z nas wnosi taki sam wkład w przygotowanie produktu… Stworzenie ciasta trwa od dwόch dni do tygodnia”.

Wasze wyroby cukiernicze są najpiękniejszymi z tych, ktόre do tej pory widziałam!!! Co was inspiruje? Skąd biorą się te wspaniałe i zabawne pomysły?

(Śmieją się) Massimiliano: „Nie wiem, same pojawiają się w naszej wyobraźni. Może dlatego, iż nadal czujemy się dziećmi… Na szczęście!”.

Organizujecie też kursy Cake Design! Jesteście prawdziwą rewolucją na rynku cukierniczym! Kto z was jest najlepszym nauczycielem? Ile trwa taki kurs i na czym on polega? Kto i gdzie może się zapisać na wasze zajęcia?

Massimiliano: „Wszyscy jesteśmy tak samo zdolni i pracując razem mamy niezłą zabawę, co nie znaczy, iż brakuje nam powagi”.

Cristina: „Na nasze kursy może się zapisać każdy, czy to dziecko, czy osiemdziesięciolatka, ponieważ wyobraźnia nie zna ograniczeń…”.

Aurora: „Nasze kursy organizujemy zarówno w Rzymie, jak i w Ladispoli… Najbliższe grudniowe kursy z Christmas day oraz z modelingiem Christmas Cake odbędą się w Rzymie, Mediolanie i Ladispoli.

Jakie było wasze najdziwniejsze zamόwienie?

(Śmieją się) Aurora: „Wszystkie są zabawne, ale to ktόre najbardziej nas zaszokowało przedstawiamy na załączonym niżej zdjęciu”.

Jakie są wasze plany na przyszłość? Chcielibyście poszerzyć waszą ofertę o inne kraje? Zdradźcie nam jakiś sekret…

Cristina: „Joanno, nic ci nie wyjawimy… Nie lubisz niespodzianek?”. (Śmiech)

Aurora: „Oczywiście chcielibyśmy rozwijać się za granicą… Może kiedyś taki dzień nadejdzie… Na razie, na włoskim rynku cukierniczym, istniejemy dopiero od 5 miesięcy, ale i tak dajemy sobie nieźle radę, prawda?”.

ten artykuł jest dostępny w wersji polski włoski